Cape Tribulation Accommodation - B&B / Bed and Breakfast accommodation in the Daintree Rainforest National Park
mobile website for daintree accommodationdaintree accommodation

 

Accommodatie in de Daintree

Op zoek naar accommodatie in Cape Tribulation?
De bed & breakfast van Dutch Rob is dan een logische keuze voor Nederlanders.
Diep in het Daintree regenwoud ligt deze accommodatie verscholen, een uniek voor de tropen ontworpen huis, allemaal zelfgebouwd door de ex-Nederlandse eigenaar die in Cape Tribulation wereldberoemd is als Dutch Rob.
In deze accommodatie kun je echt even van de drukke wereld ontsnappen: de electriciteit komt van zonne-energie, het kraanwater uit een regenwoudbeekje en de mobiele telefoon heeft geen ontvangst.
Desondanks is er wel gratis WiFi internet, wat dit zo'n beetje de enige Daintree accommodatie met gratis internet maakt, vrijwel alle andere accommodatie bieden dit niet meer aan.

 

daintree coast accommodation at cape tribulation

Dit stukje paradijs ligt verscholen in het oudste regenwoud van de wereld en binnen loopafstand van Cape Tribulation's "dorps"centrum, de prachtige stranden en wandelpaden in het nationale park, van restaurant en kroeg en het enige winkel(tje). Verbazend voor een regenwoud is dat er 's nachts geen muggen zijn.

Deze pagina krijgt niet zo vaak updates als de rest van de website, dus om zeker te zijn van de juiste up to date info zie de rest van de site in het Engels.

accommodatie in cape tribulation en touristische informatie

Vakantie naar Cape Tribulation plannen?
Ga dan naar Capetribulation.nl !!

leer aussie spreken met dit australisch nederlands woordenboek

 

cape tribulation accommodatie B&B

Cape Tribulation is de plaats waar het regenwoud het koraalrif ontmoet.
Omringd door twee nationale parken, het Daintree National Park en het Great Barrier Reef Marine Park, is er onwijs veel te doen. Je kunt er snorkelen, begeleide wandeltochten of fourwheeldrive safari’s maken en krokodillen zien en fotograferen. Dit heel speciale stukje van onze planeet is een bezoek meer dan waard. Neem de tijd en breng hier op zijn minst twee of drie dagen door om zowel rif als regenwoud te ontdekken. Natuurlijk kun je het ook rustig aan doen en zonnebaden op de waanzinnig mooie stranden of relaxen op het balkon, genietend van het gezang van de tropische vogels

 

Cape Tribulation ligt in het hart van het Daintree National Park, 70 km. ten noorden van Port Douglas en 150 km. ten noorden van Cairns. Het is bereikbaar per bus of auto. Nu de weg sinds april 2001 eindelijk helemaal geasfalteerd is tot aan Cape Tribulation is een fourwheeldrive niet meer noodzakelijk (al staat het natuurlijk wel lekker stoer op de vakantiefoto’s).

Cape Tribulation is de perfecte bestemming om even de beschaving achter te laten. Met maar negentig inwoners, twintig huizen (waarvan de helft zonder deuren), vier hotels, een restaurant en een klein winkeltje is Cape Tribulation meer een wildernis bij het strand dan een echt dorp.

Wat is er te doen in Cape Tribulation?

snorkel tour op het groot barriere rif

Groot Barriere Rif: Het rif komt hier heel dicht bij de kust (wat James Cook dus ontdekte toen hij met zijn schip op het rif knalde en Cape Tribulation (tribulation=problemen) zijn naam gaf) en iedere dag gaat Ocean Safari met een snelle boot naar het rif voor een fantastische halve dag snorkelen. Een bezoek aan Noord- Queensland is niet compleet zonder een trip naar het rif. Deze boot is vaak vol in het hoogseizoen, vooruit boeken is aan bevolen.

Regenwoud: Het Daintree regenwoud is met zijn 125 miljoen jaar het oudste regenwoud op deze planeet (de Amazone is "maar" 20 miljoen jaar oud) en plaatselijke gidsen organiseren groepswandelingen door deze jungle. Zij leggen u deskundig en uitgebreid uit hoe dit waanzinnig oude eco-systeem werkt. Ook organiseren ze fourwheeldrive safari's verder naar het noorden over de beruchte "Bloomfield track" vol adembenemende uitzichten, prachtige stranden, kreken en watervallen.

cassowary bij de accommodatie in Cape Tribulation
krokodillen in de daintre rivier

Krokodillen: Het sterft hier van de krokodillen en er zijn verschillende boottrips op de Daintree rivier en Coopers Creek waar vooral in de wintermaanden (juni tot augustus) een hoop van deze indrukwekkende reptielen gezien worden als ze uit het water komen om in de zon te liggen.

 

Tropisch Fruit: Net om de hoek van Rainforest Hideaway is de Cape Trib Farm Stay die gespecialiseerd is in tropische fruitsoorten van alle uithoeken van de wereld.
Iedere middag om twee uur is er een tour door de boomgaard waar uitgelegd wordt hoe ze het fruit verbouwen, waar het vandaan komt, hoe je het eet etc. en er zijn altijd op zijn minst tien fruitsoorten beschikbaar om te proeven.

daintree bed and breakfast

De fanatieke wandelaars kunnen zich uitleven op een wandeling naar de top van Mt. Sorrow die een volle dag in beslag neemt met prachtig uitzicht over zee en het rif .

Voor de zonaanbidders en zwemmers zijn er kilometerslange stranden om te zonnebaden en heldere kreken om te zwemmen (als je niet te dicht bij de kreekmonding zwemt heb je geen last van krokodillen).

Er zijn twee ATM's in Cape Tribulation, en er is EFTPOS (Australische versie van pinnen voor Australische bankrekeningen) bij PK's Jungle Village en de Cape Tribulation Shop.

Er is een ruime keuze aan restaurants binnen loopafstand vanaf Rainforest Hideaway, varierend van prima restaurants tot een snack-bar (al hebben ze hier nog nooit van patatje oorlog gehoord). Off The Grid in Ferntree Resort is beneden aan de straat en om de hoek is Whet, waar het goed eten is.

Prijzen en reserveringen:

Er is een keuze uit twee kamers:

 

australie accommodatie vakantie

De kamer in het huis heeft een tweepersoonsbed en eigen badkamer,
en ook een dek dat uitkijkt over de enorme goudvis vijver.
Klik hier voor meer foto's en info

 

 

De andere kamer bestaat uit een houten cabin, die met het huis verbonden is. Behalve een queensize bed heeft het zijn eigen veranda en eigen badkamer.
Klik hier voor meer foto's

 

vakantie australie

 

De tarieven zijn inclusief koffie, thee, ontbijt, wekservice door de vogels en tropisch fruit uit de omgeving.

Omdat er in Cape Tribulation geen electriciteit is en het huis van stroom voorzien wordt met zonne-energie, is er geen airconditioner. In de zomer hebben we ventilators maar het regenwoud werkt als een natuurlijke airco en houdt alles koel.

Juni tot september en met name juli en augustus zijn de drukste maanden wat het toerisme in Cape Tribulation betreft en het is dan ook verstandig om vooraf te reserveren.
Dat geldt ook voor de boottochten naar het rif. U kunt deze trips, om teleurstelling te voorkomen, voor aankomst bij mij boeken.

Voor all informatie en reserveringen email de eigenaar ( Rob) in Engels of Nederlands.
Rob is een ex-waddinxvener die in 1985 voor een jaartje werk-vakantie naar Australie kwam, dat is dus inmiddels een beetje uitgelopen.

Hoe komen we er?

Bus - Er is op het moment maar een bus, Transnorth Coach, die op maandag, woensdag en vrijdag rijdt.

 

Autoverhuur:

Om verder noordwaarts te trekken is een fourwheeldrive absoluut noodzakelijk. Als Cape Tribulation uw meest noordelijk doel is, voldoet een normale auto aangezien de weg sinds april 2001 geasfalteerd is.
Niet alle autoverhuurbedrijven staan een rit verder dan de Daintree River toe (er is een pont over de rivier 36 km voor Cape Tribulation: open van 6 uur ’s ochtends tot middernacht) door de misvatting dat de weg te slecht is.
Let, eenmaal over de Daintree River, op uw snelheid. Er zijn nogal wat drempels ter bescherming van de Cassowaries, die onverwacht de weg op kunnen stappen.

australie strand groot barriere rif

De rit van Cairns naar Cape Tribulation neemt zo’n 2,5 uur rijden in beslag, maar u kunt er ook een dagje van maken. Er is veel te zien onderweg zoals bijvoorbeeld:

-Port Douglas en Four Mile Beach
- Wildlife Habitat ( bij de afslag naar Port Douglas), ontbijt met de vogels, ontmoet de beroemde kasuaris en leer meer over het regenwoud.
- Mossman Gorge. Mossman is ook de laatste plaats om geld uit de muur te trekken, geen banken in Cape Tribulation!
- Daintree Village, U kunt hier een nacht door brengen in Redmill House en voor dag en dauw op Chris Dahlberg's vogeltour gaan maar ga niet naar Daintree village met het idee dat dit de ideale plaats is om het beroemde Daintree regenwoud te zien, het bos rond het dorp is honderd jaar geleden al omgekapt en nu is het dorp omringt door velden met koeien.
- Crocodile spotting cruises op de Daintree River of Coopers Creek
- Alexandra Range Lookout (ten noorden van de Daintree river ferry)
- Daintree Environmental Centre met een uitkijktoren met drie platforms.
- Daintree Icecream Company, a must voor liefhebbers van ijs gemaakt met lokaal geteeld fruit zoals bijv. mango, chocoladepudding fruit, sour sop, wattleseed
- The Daintree Tea plantage is aan beide kanten van de weg te zien. Deze thee, vrij van pesticide en looizuur is verkrijgbaar op vele plaatsen in en rond Cape Tribulation en in supermarkten overal in Australië.
- Thornton Beach Kiosk, een leuke plek om te stoppen voor een lekkere lunch op Thorntons Beach
- Marrdja broadwalk, een mooie wandeling om kennis te maken met het regenwoud en het mangrove ecosystem

Klik hier voor een handige Nederlands talige link voor goedkope vluchten naar Australie, hotels in Australie en andere dingen zoals reis verzekering, auto verhuur, kampeer bussen etc.

leer aussie spreken met dit australisch nederlands woordenboek

Belgen mop: een Belg ging op vakantie in Cape Tribulation en.....